Veel politie op de been in Almelo

Bron: ajax1.nl

Het Overijsselse Almelo heeft voorzorgsmaatregelen genomen op de kampioenswedstrijd met Ajax. De Amsterdammers spelen zondag om 14.30 in Almelo en hebben genoeg aan een punt om landskampioen van Nederland te worden. Nu.nl meldt dat het nu nog rustig is in Overijssel, maar dat er al veel politie aanwezig is.

Niet alleen bij het stadion van Heracles Almelo, maar ook in het centrum en op het station. Er rijden zowel politie- als ME-busjes rond, net als motoragenten. Daarnaast dragen de verkeersregelaars zogenaamde steekvestjes, die de drager ervan voor steken met scherpe voorwerpen beschermt.

In gesprek met De Telegraaf gaat Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit dieper in op de maatregelen. “We hebben speciaal getrainde vuurwerkhonden. Die komen hier de boel controleren.” Daarnaast is het verboden om jezelf onherkenbaar te maken. “Bivakmutsen en maskers gaan er gelijk uit. Onherkenbaar hebben we een hekel aan. Iedereen die zich gedraagt, wordt als een goede gast ontvangen”, stipt de voorzitter nogmaals aan.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/veel-politie-op-de-been-in-almelo/