“Weerstand in Eredivisie niet genoeg voor talent”

Bron: ajax1.nl

Bij Ajax is het tegenwoordig het streven om talenten tot ongeveer de 23-jarige leeftijd aan de club te verbinden. Zodoende kunnen de Amsterdammers profiteren van hun eigen opleiding en zijn de spelers ook klaar om de stap naar het buitenland te maken. Volgens meesterscout Piet de Visser is dit echter geen goede insteek, zo meldt de scout van Chelsea tegen De Telegraaf.

“Iedereen heeft het er maar over dat Nederlandse talenten in eigen land moeten blijven om zich te ontwikkelen, maar daar ben ik het niet mee eens. De weerstand in de Eredivisie is niet groot genoeg voor talenten om zich goed te ontwikkelen”, verklaart hij. In zijn voorbeelden van zijn verhaal noemt hij geen Ajacieden. Spelers van Feyenoord en PSV passeren wel de revue.

“Ik zie een jongen als Tonny Vilhena dit seizoen bij Feyenoord niet beter worden. Bruno Martins Indi, een ander interessant talent, is zelfs op de bank terechtgekomen. De Eredivisie is een leuke competitie, maar de weerbaarheid wordt in Nederland te weinig getraind. Talenten worden te veel gepamperd en te weinig op de proef gesteld.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/weerstand-in-eredivisie-niet-genoeg-voor-talent/