Ajax Vrouwen zetten zegereeks voort

Bron: www.ajaxlife.nl

Iedere week feest: de Ajax Vrouwen gaan doorrrrr© Björn Martens

En dat is acht! De Ajax Vrouwen wisten op bezoek in België ook Leuven te verslaan en boekten alweer de achtste overwinning op een rij. En ook tegen Leuven viel er weer weinig op af te dingen: 1-4.

Het was natuurlijk maar de vraag of de Ajax Vrouwen de goede reeks voort konden zetten. Anouk Hoogendijk verkaste naar Arsenal en Daphne Koster ging met zwangerschapsverlof: zo raakte de ploeg van Ed Engelkes plots twee sterkhouders kwijt.

Maar daar was in Leuven weinig van te merken. Ajax was de bovenliggende partij en stond bij rust op een 0-1 voorsprong, doordat Eshly Bakker een fraaie rush afmaake met een geplaatste schuiver. Na rust was het spelbeeld ineens anders: de felheid was weg, het spel werd slordig en zodoende kon Leuven ineens langszij komen.

De gelijkmaker bleek een wake-up call, want via Van Lunteren en twee treffers van invalster Chantal de Ridder liepen de Ajax Vrouwen uiteindelijk toch nog uit naar een ruime 1-4 overwinning: de achtste op een rij. Daardoor staat Ajax nu derde op de ranglijst, drie punten achter koplopers Standard Luik en FC Twente.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15056