‘Alleen papierwerk staat komst Bailey nog in de weg’

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Leon Bailey: het is een naam die de laatste maanden voor opwinding maar ook controverse zorgde. Over een ding zijn vriend en vijand het wel eens, de Jamaicaan is erg talentvol.

Het verhaal begint bij Craig Butler zakenman, voetballiefhebber en zelfbenoemde filantroop. Butler zet in Jamaica zijn eigen voetbalschool, de Phoenix Academy, op. Al snel ontstaat er een conflict met de lokale voetbalbond die hem een ban opleggen. Als persona non grata van het Jamaicaans voetbal zit Butler echter niet stil, zo blijft hij in het buitenland lobbyen voor zijn talenten.

Een aantal spelers mogen het proberen bij Europese clubs maar de echt grote klapper zit er tot dan toe nog niet tussen. Butler geeft niet op en blijft zijn spelers aanprijzen op het Europese continent.In de herfst van 2013 duiken zo Kyle Butler (Morgen wordt hij 16) en Leon Bailey (16) voor een stage op bij het Belgische Racing Genk. De oudere Kyle maakt weinig indruk maar over Bailey zijn de kenners het snel eens: ‘dat is er eentje’.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/alleen-papierwerk-staat-komst-bailey-nog-de-weg/

Gegevens