De Boer: “Een gelijkspel was terecht geweest”

Bron: ajax1.nl

Volgens Frank de Boer was een gelijkspel terecht geweest. Vitesse won zaterdagavond met 0-1 van Ajax door in de laatste minuten pas te scoren. “Ik had het gevoel dat het beide kanten op kon, zowel in de eerste als de tweede helft. Vitesse was effectiever bij onze fouten, omschakelmomenten. De goal is daar ook een voorbeeld van”, zegt de trainer tegenover de camera’s van FOX Sports.

De Boer vindt wel dat de Arnhemmers goed hebben gespeeld. “Maar wij hebben ook onze mogelijkheden gehad, bij vlagen domineerden wij. Ik had het gevoel dat een gelijkspel terecht was geweest, we gingen allebei voor de overwinning.” Ajax kon zelf vlak voor tijd op 1-0 komen, maar de bal wilde er maar niet in. Direct erna scoorde Vitesse na een knullige fout van Nicolai Boilesen. “Dat wordt jammer genoeg afgestraft”, geeft de coach aan.

De Amsterdamse oefenmeester geeft ook toe dat het veel beter moet aan de kant van Ajax. “De momenten dat je rond de zestien de juiste keuzes moet maken, het middenveld moet soms beter opendraaien… Op sommige momenten gebeurde dat wel, dan werd het ook gevaarlijk. Maar ik het dat te weinig gezien.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-een-gelijkspel-was-terecht-geweest/