Eredivisie voorbeschouwing: NAC Breda – Go Ahead Eagles (26 oktobers 2013)

Bron: www.nieuwslog.nl

In een thuisduel moet NAC Breda zien proberen af te rekenen met de promovendus die het dit seizoen het best doet: Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer staat keurig elfde, terwijl NAC er met één punt minder net onder staat. Het is een duel, waarbij winst zorgt voor aansluiting bij het linkerrijtje van de Eredivisie en dat is voor beide ploegen meer dan vooraf werd verwacht.

Vorm van beide clubs

De ploeg uit Breda won vier uit de laatste zes wedstrijden, waarmee het een uitstekende opmars gemaakt heeft na een niet al te beste start van dit seizoen van de Eredivisie. Na een reeks geweldige duels verloor het dit weekend wel plotseling op bezoek bij Utrecht (4-2) en dat zette de ploegleiding aan het denken. Er is echter nog geen man overboord en NAC staat redelijk ver boven de degradatiestreep, net als hun opponent.

De Eagles pakten tenslotte 7 van hun 13 punten uit de laatste vier duels. In de zes duels daarvoor werden er zes punten gehaald. Dit weekend knokte het zich knap terug, thuis tegen Feyenoord, waar Feyenoord in de eerste helft veel beter was en ze de wedstrijd al lang op slot hadden moeten gooien.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1234971-eredivisie-voorbeschouwing-nac-breda-go-ahead-eagles-26-oktobers-2013/