Frank de Boer begrijpt terughoudendheid Serero

Bron: ajax1.nl

Thulani Serero kon afgelopen zaterdag niet meedoen in een interland van Zuid-Afrika tegen Botswana. De middenvelder van Ajax kampte met liesklachten en gaf aan niet te kunnen spelen. Dit nieuws schoot Gordon Igesund – bondscoach van Zuid-Afrika – in het verkeerde keelgat. Een probleem leek geboren, maar Frank de Boer steunt zijn speler tegenover Voetbal International.

“Dit heeft alles te maken met de voorgeschiedenis. Thulani was vorig seizoen maanden uitgeschakeld vanwege een liesblessure. Hij voelde destijds wel iets, maar is toen gewoon doorgegaan. Het resultaat was dat hij daardoor lang niet kon spelen en dat wilde hij dit keer voorkomen”, laat de trainer van Ajax weten.

Igesund stelde dat hij het niet netjes vond dat Serero gebruikt maakte van een dure heenreis, terwijl hij niet de intentie had om voor zijn land uit te komen. De speler van Ajax weerlegde dit al snel met een persoonlijke reactie, door te zeggen dat hij nooit zo’n lange reis zou maken als hij niet wilde spelen. Het is nog onduidelijk of Serero wel in actie kan komen voor Ajax. De Amsterdammers nemen het aankomende zaterdag op tegen PEC Zwolle in de zesde speelronde van de Eredivisie.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-begrijpt-terughoudendheid-serero/