Ruud Brood: “Spelen voor het resultaat”

Bron: ajax1.nl

Vrijdagavond zullen Ajax en Roda JC treffen in een onderling duel. De Amsterdammers worden alom gezien als de grootste titelkandidaat en in Zuid-Limburg zal waarschijnlijk gevochten moeten worden tegen degradatie. Mede daarom zal Roda JC niet naar Amsterdam afreizen voor het voetbal, maar puur voor het resultaat. Dat zegt Ruud Brood op de officiële website van de club.

“Ze zeggen zelf ook, we móeten kampioen worden, de andere willen graag meedoen”, herhaalt Brood de woorden uit Amsterdam. “Er is nog niemand weg gegaan en het is een ingespeeld team, daarnaast hebben ze extra kwaliteit gehaald uit Barcelona. Voor mij is Ajax voetbaltechnisch dus dé kandidaat.” Over de wedstrijd is hij dan ook duidelijk: “Het wordt absoluut een zware pot.”

Met vijf afwezige spelers wordt het er niet makkelijker op voor de Limburgers. “We benaderen de wedstrijd niet anders dan vorig jaar. We moeten zorgen dat we zo goed mogelijk voorbereid zijn en met een bepaalde flair willen spelen. Qua benadering zien we het als een goede graadmeter. Waar staan we als team en als individu tegen het best voetballende team van de Eredivisie?”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ruud-brood-spelen-voor-het-resultaat/