Ajax-scout Olsen lovend over talentvolle Andersen

Bron: ajax1.nl

Afgelopen zomer kwam met Lucas Andersen een nieuwe Deen naar Ajax. Het toptalent gaf afgelopen week openlijk toe veel last van heimwee te hebben gehad, mede doordat hij vooral in het tweede elftal moest vertoeven. “Ik had op meer gehoopt”, vertelde hij. Desondanks heeft de middenvelder ambitie om te slagen. Als het aan Ajax-scout John Steen Olsen ligt, gaat dat zeker lukken.

De Deense scout vertelt tegenover Tipsbladet dat hij begrip heeft voor Andersen: “Als je niet speelt, is het normaal dat je terugwil naar je oude club waar je wel verzekerd bent van speeltijd. Hij gaat echter veel leren van zijn eerste jaar. Er is geen twijfel dat hij gaat slagen, net zoals de andere Denen.” Een transfer van Christian Eriksen komende zomer kan daarbij waarschijnlijk heel goed helpen.

“Denen zijn erg populair bij Ajax, zowel op als buiten het veld. Ze leren de taal snel, passen zich goed aan en zijn slimme mensen. Ajax wil meerdere spelers uit Scandinavië en het is mijn taak om de juiste te vinden. Ik kijk daarom ook veel naar jeugdinternationals van teams onder 16, 17 en 18 jaar”, vertelt de trotse John Steen Olsen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-scout-olsen-lovend-over-talentvolle-andersen/