Ajax A1 verliest en eindigt zesde na strafschoppen

Ajax is na strafschoppen zesde geëindigd in de AEGON Copa Amsterdam. De Amsterdamse ploeg verloor na strafschoppen van Tottenham Hotspur. In de reguliere speeltijd werd het 1-1, waarna er gelijk penalty’s genomen moesten worden. De enige misser in de serie was van Nick de Bondt.

In een regenachtig Amsterdam, was de eerste grote kans was voor Tottenham Hotspur. In de 8e minuut kwam Michael-Purcil oog in oog met Leeuwenburgh, maar de Engelsman faalden. Kort daarop was het weer Tottenham met een goede mogelijkheid. Ditmaal uit een vrije trap, maar opnieuw was de bal voor de keeper van Ajax A1. Ook de Ajacieden kregen goede mogelijkheden in de eerste helft. Vooral door persoonlijke fouten in de verdediging van Tottenham, kwamen er schoten vanuit de tweede lijn. Van Kessel had in de 21e minuut een doelpunt moeten maken! De vleugelaanvaller kreeg een vrije kop kans, maar hij kopte de bal naast het doel. De laatste kans in de eerste helft was voor