Ajax A1 gaat hard onderuit bij FC Twente A1: 4-1

De A1 van Ajax is zaterdagmiddag met pijnlijke cijfers naar huis gestuurd. Tegen FC Twente A1 werd het maar liefst 4-1. Nick de Bondt maakte de enige Amsterdamse treffer, nadat FC Twente op 1-0 was gekomen. Daarna liep de jeugdploeg van de Tukkers uit naar een 4-1 voorsprong. Door het verlies blijven de Amsterdammers zweven in de middenmoot van de competitie.

Peter Leeuwenburgh was de eerste tien minuten de gebeten hond. De keeper wilde opbouwen, maar schoof de bal in de voeten van Shadrach Eghan. De nummer tien van FC Twente kon opstomen en de bal in de verre hoek prikken. Djavan Anderson leek al snel de gelijkmaker te scoren, maar kort daarvoor werd Nick de Bondt afgevlagd wegens buitenspel. Een paar minuten later was het wel raak. Een foutieve terugspeelbal belandde bij De Bondt. Ditmaal geen buitenspel, wel een doelpunt. De Bondt bleef kalm en schoof de bal onder doelman Ruben Lucas door.