Ajax strijdt om de eerste plaats in de Eredivisie

Bron: ajax1.nl

Na de wedstrijd Ajax – PEC Zwolle kan het er rooskleurig uit zien voor de Amsterdammers. De ploeg van trainer Frank de Boer neemt in de Eredivisie de koppositie over van PSV bij winst tegen PEC Zwolle. De Eindhovenaren verloren gisteren met 2-1 van sc Heerenveen en zodoende is de volle buit genoeg voor een eerste plek in de Eredivisie.

Vreemd genoeg stond Ajax dit seizoen nog niet bovenaan in de Nederlandse competitie. De ploeg begon met een 2-2 gelijkspel tegen AZ en liep toen snel achter de feiten aan. Grote uitslagen na die openingswedstrijd (1-6 en 5-0 winst) bezorgden de Amsterdammers een tweede plek in de Eredivisie, maar dichterbij de koppositie kwam Ajax nog niet.

FC Twente en PSV wisselden elkaar af aan kop. De ploeg uit Enschede stond de eerste elf speelrondes  bovenaan, maar mede door een 1-0 verliesbeurt op bezoek bij Ajax kwam deze positie in gevaar. PSV nam de eerste plek in de Eredivisie kort over, stond de plek één speelronde weer af, maar nam toen weer het heft in eigen handen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-strijdt-om-de-eerste-plaats-in-de-eredivisie/