In Memoriam: Wim Schoevaart

Bron: www.afca.nl

Meneer Schoevaart is Nieuwjaarsdag op 94-jarige leeftijd overleden. Net zoals Bobby en Sjakie was hij één met de club. Hij maakte alle (!) titels en successen mee van Ajax, zijn vader Frans speelde tien jaar lang in het eerste en werd later voorzitter en zijn oom, Jan Schoevaart, was in die tijd penningmeester bij de club. Meneer Schoevaart keek voor het eerst naar Ajax in het houten stadion aan het Christiaan Huygensplein. Later ging hij er ook zelf voetballen, maar kwam nooit verder dan het tweede elftal.

Toen meneer Schoevaart in 1951 stopte met actief voetballen werd hij enkele jaren later lid van de elftallen-commissie. In die tijd bepaalde de commissie wie er speelde en wie er op de bank zat. Pas toen Rinus Michels trainer werd veranderde dit. Hierna nam meneer Schoevaart de rol van archivaris op zich. Voor alle statistieken, feiten en weetjes kon men bij Schoevaart terecht. Voor zijn grote betrokkenheid en verdiensten voor de club werd hij in 1988 zelfs tot erelid benoemd. Zelfs in de laatste maanden voor zijn heengaan was hij nog twee keer per week op de club te vinden om alles bij te houden. Hij kon niet zonder Ajax en Ajax niet zonder hem.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/nieuws/in-memoriam-wim-schoevaart/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=in-memoriam-wim-schoevaart

Gegevens

Onderwerpen: Erelid, Trainer
Tags: Nieuws, Remember
Trainers: Rinus Michels