De Jong: “Verkeerde keuzes gemaakt”

Bron: ajax1.nl

Ajax kwam zondagmiddag niet verder dan een 0-0 gelijkspel in de uitwedstrijd bij FC Utrecht. De ploeg uit Amsterdam kreeg, vooral in de eerste helft, kansen genoeg, maar wist het net niet te vinden. Siem de Jong startte in de spits, maar ook hij kon zijn ploeg niet helpen. “We hebben onszelf tekort gedaan. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar dan moeten er voor rust eigenlijk al wel een paar in. Dan kan je het in de tweede helft uitspelen”, zo vertelt De Jong aan Eredivisie Live.

“Voorin zijn er een aantal verkeerde keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld als iemand het zelf probeert, terwijl er naast hem een teamgenoot helemaal vrij staat. In dat opzicht baal ik wel”, vervolgt De Jong. “In de tweede helft hebben we nog wel wat kansen gehad, maar niet zulke grote kansen als in de eerste helft. Dan krijg je een verloren 0-0.”

“In de tweede helft ging Utrecht anders spelen en lieten ze ons iets meer komen. Wij krijgen in de counter minder ruimte dan in de eerste helft. We hebben het gewoon niet goed uitgespeeld. Al met al baal je wel na de wedstrijd, goede eerste helft en een redelijke tweede helft”, zo besluit de eenmalig Nederlands international

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-jong-verkeerde-keuzes-gemaakt/