Ajax Vrouwen winnen van FC Utrecht: 2-1

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. Na een gelijkspel en drie verliesbeurten werd het tegen de vrouwen van FC Utrecht 2-1 voor de Amsterdamse ploeg. In de eerste helft zette Mandy Versteegt Ajax op een voorsprong. Sabine Becx verdubbelde deze voorsprong aan het begin van de tweede helft. De voorsprong kwam nooit in gevaar, alhoewel Rowena Blankenstijn vijf minuten voor tijd nog wat terug deed voor de ploeg uit Utrecht.

De Amsterdamse ploeg kwam flitsend uit de startblokken. Eerst werd een gevaarlijke vrije trap van Desiree van Lunteren niet goed verwerkt, maar de Utrechtse goalie Denise van Luijn kon een schot keren. In de twaalfde minuut liet Linda Bakker van zich horen. De aanvalster van Ajax speelde behendig twee tegenstanders uit en vuurde vervolgens een schot af op de goal van FC Utrecht. De bal was hard en geplaatst, maar spatte uiteen op de lat. Het goede begin kreeg in in de 28e minuut een staartje. Mandy Versteegt tikte van dichtbij de 1-0 binnen en bepaalde zodoende ook de ruststand in het voordeel van Ajax.