‘Blind verrassing van het seizoen’

Bron: ajax1.nl

Daley Blind maakt dit seizoen een sterke fase in zijn ontwikkeling door. Dat is niet geheel onopgemerkt gebleven, ook analist Aad de Mos heeft lovende woorden over voor het optreden van Blind in de eerste wedstrijden van dit seizoen.

”De verrassing van het seizoen? Dat is Daley Blind. Ik vind hem een openbaring als linksback”, zo zegt De Mos. ”Altijd al heb ik hem een intelligente speler gevonden, maar wat hij nú laat zien! Zijn spelinzicht en rust aan de bal zijn fantastisch. Als je zelfs in een wedstrijd tegen Real Madrid van minuut één tot en met minuut 92 de beste Ajacied bent, dan zegt dat iets.”

”Elke keer staat hij er weer. Desondanks worden zijn prestaties voortdurend onder de tafel geschoven. Ik vind dat hij nu ook wel eens positief in het nieuws mag komen. Volgens mij is zijn vader de enige reden dat ze zijn contract bij Ajax nog niet hebben verlengd.”

Het contract van de 22-jarige linksback loopt aan het eind van dit seizoen af. Vanavond mag Blind hoogstwaarschijnlijk als basisspeler aantreden in de beladen wedstrijd tegen Manchester City.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/blind-verrassing-van-het-seizoen/