Volg Copa Amsterdam ook via social media

Bron: ajax1.nl

Tijdens de Copa Amsterdam van komend weekend staat een groot team klaar om verslag te doen via sociale media – net als vorig jaar. Vanuit het Olympisch Stadion werd toen wereldwijd een enorm aantal mensen bereikt. De ambities voor dit jaar zijn, zoals het hoort in de topsport, aanzienlijk groter.

De Copa van 2011 was niet alleen het toernooi met de beste jeugdvoetballers van het moment, maar ook een centrum van social media. Een team van vijftig mensen deed drie dagen lang verslag via Twitter, Facebook, YouTube en een live-stream. Deze verschillende media-uitingen werden zoveel mogelijk met elkaar in verband gebracht. Een chatsessie van Fred Grim bijvoorbeeld werd aangekondigd via Twitter en live uitgezonden via de stream.

Volgens onderzoek van Tweetreach.com werd de hashtag #Copa2011 door maar liefst 1,2 miljoen mensen in hun timeline gezien. Dat wil zeggen dat bij dit enorme aantal mensen iemand uit hun netwerk bezig was een berichtje rond te sturen over de Copa Amsterdam. De hashtag voor dit jaar is #Copa12.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/volg-copa-amsterdam-ook-via-social-media/