Ajax verlengt met talent Sporkslede

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft vandaag het contract van A1-speler Fabian Sporkslede met drie jaar verlengd. Zijn nieuwe contract loopt nu door tot 30 juni 2015. De 18-jarige verdediger is volgens hoofd-jeugdopleidingen Wim Jonk ‘een speler van de toekomst’. Het nieuws werd vandaag bevestigd op de officiële website van de Amsterdammers.

De 18-jarige Sporkslede kende een goed jaar. Met A1 bereikte hij de finale van de ‘mini-Champions League’, maar ook werd hij vorige week kampioen. Zelf beschrijft de geboren Amstelvener het seizoen ook als ‘succesvol’. Daarbij is hij trots op zichzelf, maar ook op het team.

Aankomend seizoen zal de verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, aansluiten bij Jong Ajax. Sporkslede denkt veel van de individuele trainingen te leren. “Ik krijg Gery Vink en John Bosman als trainers. Bij hun kan ik me doorontwikkelen.” Volgens Sporkslede zelf is dit ook nodig. Zelf denkt hij namelijk dat er nog veel te verbeteren valt. “Ik moet rustiger zijn aan de bal, ik wil nog meer stappen maken als coachende verdediger.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-verlengt-met-talent-sporkslede/