Ajax B1 kampioen na overtuigende overwinning

Ajax B1 is dinsdagavond na een knappe 4-1 overwinning op Sparta Rotterdam kampioen gewonnen. De ploeg is inmiddels niet meer in te halen door de nummer 2 op de ranglijst sc Heerenveen/Emmen. Het kampioenschap is, na het winnen van de AEGON Future Cup eerder dit seizoen, de tweede bekroning op het harde werk en goede voetbal van het team van trainer Orlando Trustfull.

In de eerste helft werd vanavond de titel al veilig gesteld. De Amsterdammers kwamen vroeg op achterstand, maar Sheraldo Becker en Elton Ofoi Acolatse bogen deze 0-1 achterstand knap om naar een 2-1 voorsprong. Na rust schoot Becker zijn tweede goal van de avond tegen de touwen, 3-1. Na deze treffer werd het duel op rustig tempo uitgespeeld, met als kers op de taart nog de 4-1 op naam van invaller Queensy Menige.