Video: 129 Arrestatie’s in Amsterdam

Bron: ajax1.nl

De politie heeft gisteravond 41 supporters aangehouden rondom de wedstrijd Ajax-Manchester United. Ze werden opgepakt voor onder meer openlijke geweldpleging, belediging en mishandeling, liet de politie vandaag weten. Het gaat zowel om Nederlandse als Britse voetbalfans volgens het AD.

Ook na de wedstrijd moest de politie ingrijpen in de binnenstad bij een vechtpartij en hier en daar hadden gedurende de dag nog kleinere incidenten plaats. In twee dagen tijd werden in totaal 129 personen aangehouden in verband met de voetbalwedstrijd die gisteravond in de Amsterdam Arena werd gespeeld. Ajax verloor die wedstrijd met 0-2.

De meeste aangehouden personen zijn alweer vrijgelaten. Zij moeten een boete betalen. Het is onbekend hoeveel raddraaiers nog vastzitten. De ME kwam tegen 17.00 uur in actie op het Oudekerksplein en op de Nieuwmarkt, toen supporters de confrontatie met elkaar zochten. Ze gooiden onder meer over en weer met voorwerpen, aldus de zegsvrouw. De politie arresteerde zo’n 25 aanhangers.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/video-129-arrestaties-in-amsterdam/