Update: Björn Kuipers over de penalty

Bron: ajax1.nl

Björn Kuipers gaf een discutabele penalty in de eerste helft van Feyenoord – Ajax. De NOS toonde de beelden een aantal keer aan de scheidsrechter en vroeg om zijn oordeel.

“Ik had een prima positie in het veld en zag Vertonghen een sliding maken richting Guidetti. Ik zag hem zijn voet op de enkel van Guideti zetten. Ik twijfelde of hij eerst de bal raakte of niet maar ik vond het toch een overtreding. We hebben het moment nu vier keer terug gezien en ik vind het nog steeds moeilijk te beoordelen. Ik kan hem geven maar moeten is een tweede. Vanaf mijn positie in het veld dacht ik het goed te hebben maar ik twijfel nu. Ik vind dat we het over moeten laten aan voetballend Nederland, dit soort discussies houden we in het voetbal.

Jan Vertonghen liet aan de NOS weten dat Guidetti juist op zijn voet ging staan. Kuipers ziet dat ook in de beelden: “Ik zie dat er eerst contact is van Vertonghen en dan van Guidetti die op zijn voet staat.”

Dat er vanuit Ajax gezegd werd dat het daarna kantelde laat de scheidsrechter koud: “Als het voor Ajax van deze penalty af moet hangen, vraag ik me af of dat de goede insteek is.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vertonghen-raakte-standbeen-guidetti/

Gegevens