Van der Ende: “Geen recept voor zulke situaties”

Bron: ajax1.nl

Het incident van gisterenavond tijdens Ajax – AZ is het gesprek van de dag. Verschillende media berichten over de omstreden rode kaart voor AZ-goalie Esteban en de daarop volgende terugtrekking van de club uit Alkmaar. In een interview dat oud top-scheidsrechter Mario Van der Ende gaf aan de redactie van Ajax1.nl liet hij weten dat er geen maatstaven zijn voor zulke situaties.

“Formeel gezien was de rode kaart terecht. In de regels staat duidelijk dat indien iemand een gewelddadige handeling pleegt ten opzichte van (mede-)spelers, officials, toeschouwers of andere personen een rode kaart dient te krijgen”, legt de geboren Hagenaar uit. De discussie die is ontstaan omtrent het incident betreft dan ook niet de kaart zelf maar de situatie. Volgens Mario is het moeilijk om te praten over een scheidslijn: “Zeker in deze situatie is dat lastig. Het lijkt me logisch dat je jezelf verdedigt maar wanneer wordt verdedigen aanvallen?”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/mario-van-der-ende-%e2%80%9cer-bestaat-geen-recept-voor-dergelijke-situaties%e2%80%9d/