Jaap de Groot: ”Ze hebben Johan schaak gezet”

Bron: ajax1.nl

Jaap de Groot, journalist bij de Telegraaf en grote vriend van Johan Cruijff, was vanavond aanwezig bij Pauw en Witteman om zijn mening te geven over de benoeming van Louis van Gaal. Cruijff en Van Gaal zouden elkaar al jaren niet hebben aangekeken, laat staan dat ze dus kunnen samenwerken. ”Ze hebben Johan schaak gezet. Het is nog afwachten of dit schaakmat wordt.”

”Johan was net als iedereen heel erg verrast”, reageert de verslaggever. ”Het is dan nog maar de vraag of dit een goede keuze is, aangezien de club nu in tweeën wordt gesplitst.” Jaap de Groot weet wel wat er de komende dagen moet gebeuren. Zonder de aanwezigheid van Cruijff zou Van Gaal juridisch gezien namelijk helemaal niet benoemd mogen worden.

”Alle vijf de commissarissen moeten bij zo’n beslissing aanwezig zijn, waarbij ze ook alle vijf bewust moeten zijn van het onderwerp”, vervolgt hij. ”De komende dagen moeten we dus kijken wat juridisch wel of niet kan. Vervolgens moeten de ledenraad en de verzoeningscommissie zich buigen over de zaak in kwestie.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/jaap-de-groot-zorgt-voor-veel-verwarring/

Gegevens