Van schlemiel tot held

Bron: ajax1.nl

“Het voelde heerlijk om weer eens belangrijk te zijn.” Zo keek Ajacied Gregory van der Wiel terug op zijn belangrijk aandeel in de met 4-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb.

Van der Wiel ontpopte zich zo de afgelopen week van schlemiel tot held, in tien dagen tijd. “Nee, daar kijk ik niet van op. Het is de voetbalwereld, waarin we leven”, zei hij. Tegen Dinamo Zagreb nam Van der Wiel de openingstreffer voor zijn rekening en speelde de rechsback verder een dijk van een wedstrijd.

“Het fluitconcert tijdens Ajax-Feyenoord en het gejuich bij mijn wissel waren niet leuk”, keek Van der Wiel terug op een lastige periode. “Die domper was voor mij een aanleiding om nóg harder te gaan trainen. Doordat ik de twee wedstrijden tegen Roda JC niet speelde, heb ik meer dan normaal in het krachthonk gezeten. Achteraf kun je stellen dat de verplichte rust goed voor me is geweest. Na ongelooflijk veel wedstrijden met Ajax en Oranje had ik dat kennelijk nodig,” aldus de rechtsback in De Telegraaf.

Foto: Afdb ~ Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-schlemiel-tot-held/