Eriksen: 'Ik scoor nog te weinig'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Christian Eriksen is één van de grootste talenten van Ajax, maar volgens velen komt de Deen te kort op sommige punten. Zo scoort de aanvallende middenvelder te weinig. Hier is de Ajacied het volkomen mee eens.

“Het irriteert me een beetje dat ik niet scoor”, vertelt Eriksen tegen AjaxLife. “Het hoort bij mijn positie, maar dan schiet ik die bal weer de tribune op en niet in de kruising. Sjonge jonge. Ik krijg altijd te horen dat ik binnenkant voet moet schieten. Dat doe ik en dan ligt de bal toch weer op de tribune. Ik moet er mee aan de slag. Tien assists en tien goals? Vorig jaar bleef ik daar onder, maar tien goals maken zou mooi zijn. Als we iedere week met 5-1 winnen, is de kans groot dat ik het haal.”

Eriksen is bij de Amsterdammers wel de man van de assists. “Een assist geeft me hetzelfde gevoel als scoren omdat ik belangrijk ben. Zo’n pass geven is niet te trainen, het gaat erom dat je goed om je heen kijkt. Een zacht tikje is genoeg, meestal is mijn gevoel goed. Ik probeer het mijn teamgenoten gemakkelijk te maken.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114336/Eriksen___Ik_scoor_nog_te_weinig_.html

Gegevens