Transfer Dost was rond; Uur te laat (Update: transfer kan alsnog in zomer)

Bron: ajax1.nl

De overgang van Heerenveen-spits Bas Dost naar Ajax, die op het allerlaatste moment afketste, was in feite rond. De clubs kwamen maandagavond om 23:40 uur alsnog tot een akkoord, maar dit gebeurde te laat om alle administratieve rompslomp af te handelen voor sluiting van de transfermarkt, zo staat vandaag te lezen in de Telegraaf.

“Via de telefoon kwamen beide clubs tot een mondeling akkoord. Maaradministratief was het niet meer uitvoerbaar”, zegt spelersmakelaar Rob Jansen in deochtendkrant. Heerenveen zou een bedrag ontvangen van 4,5 miljoen eurovoor Dost, die bij de club van trainer Ron Jans nog een contract heeftvoor 4,5 seizoen. Mocht Ajax in de komende vijf jaar kampioen worden,zou de Friese club nog een half miljoen euro als bonus ontvangen. “We hebben de KNVB nog gevraagd om ons een uurtje uitstel te geven om de papieren in orde te maken, maar die gaf geen krimp”, aldus Jansen.

Volgens voetbaljurist Jan Kabalt kan Dost door het akkoord in juridischezin komende zomer alsnog voor de afgesproken prijs naar Amsterdamvertrekken. Mits één van de partijen zich beroept op de mondelingeovereenkomst van maandagnacht.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/transfer-dost-was-rond-uur-te-laat/

Gegevens