Jol genoemd als trainer Newcastle United

Bron: www.ajax1.nl

Of het toeval is of niet zal de toekomst uitwijzen, maar op de dag dat Newcastle United zijn coach Chris Hughton op straat heeft gezet en Jol besloot om Ajax te verlaten, zijn de Engelse club en de Haagse trainer in één adem genoemd.

Het ontslag van Hughton als trainer van Newcastle was een verrassing. Newcastle promoveerde afgelopen seizoen naar de Premier Division en staat dit seizoen in de middenmoot, niet slecht voor een promovendus. Toch was de clubleiding ontevreden en besloot het vanmiddag tot ontslag over te gaan.

Het vertrek van Jol bij Ajax zat er misschien toch al wel enige tijd aan te komen. Afgelopen zomer leek Jol al te vallen voor de miljoenen van Fulham, maar besloot hij uiteindeiljk in ruil voor een paar miljoenen extra aan transferbudget toch in Amsterdam te blijven. Ondanks het behalen van de Champions League ging het dit seizoen bergafwaarts met de resultaten van Ajax en werd het gemor binnen de eigen kringen steeds luider. Vanavond besloot Jol door die toenemende druk de handdoek in de ring te gooien.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/jol-genoemd-als-trainer-newcastle-united