Nigel de Jong: “Alle credits voor Ajax”

Bron: ajax1.nl

Nigel de Jong speelde vanavond de hele wedstrijd en is blij dat zijn team overwintert in de Champions League. Dat is natuurlijk logisch, maar hij geeft toe dat AC Milan niet toe kwam aan voetballen. “Ik denk dat het vandaag duidelijk was dat Ajax de betere ploeg was en het meeste balbezit had. Wij hebben het eruit gesleept, er zat niet meer in vandaag. Met de punten ga je toch voor naar de volgende ronde,” vertelt de oud-Ajacied tegenover de NOS.

“En dat heeft met alle facetten te maken,” vervolgt hij. “Je weet dat Ajax voetbalt en wacht op de kans. Dan hebben wij de ervaring om met tien man achter de bal te staan. Dan moet je hopen dat de bal een keer goed valt en je eruit komt met een counter. Dat is niet gelukt.” Winst of gelijkspel was genoeg voor de Italianen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het doel van AC Milan is bereikt.

De Jong complimenteerde Ajax in het interview met Jack van Gelder. “Voor de rest heeft Ajax alleen maar gevoetbald. Alle credits voor hen, helaas gaan ze niet door.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/nigel-de-jong-alle-credits-voor-ajax/