Alderweireld verlaat Ajax alleen voor mooie club

Bron: ajax1.nl

Toby Alderweireld is momenteel met België op de goede weg om een plek op het WK in Brazilië te veroveren. De centrale verdediger van Ajax speelde de hele wedstrijd en won met 2-1 van Servië. In het hoofd van Alderweireld zal het echter niet alleen om dit kampioenschap draaien. De reserveaanvoerder van Ajax richt zich ook op een stap hogerop.

“Engeland en Duitsland zijn de mooie competities, waarin ik denk een volgende stap te kunnen maken”, zegt Alderweireld tegenover De Telegraaf. “Ik moet ergens naartoe gaan waar ik een beetje kan voetballen en waar mijn stijl van spelen past.” De Belg is wel duidelijk in zijn wensen: “Ik wil Ajax verlaten voor een mooie club en anders blijf ik gewoon in Amsterdam.”

De volgende vraag is of Toby Alderweireld een mooie club ziet in Bayer Leverkusen. De Duitse ploeg eindigde vorig seizoen op een derde plek in de Duitse competitie en gaat daarmee de Champions League in. Volgens het Duitse medium Kicker bekeek technisch directeur Rudi Völler Alderweireld tijdens de hiervoor genoemde wedstrijd België – Servië.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-verlaat-ajax-alleen-voor-mooie-club/