Ajax A1 en sc Heerenveen delen punten

Ajax A1 begon matig aan de eerste helft. sc Heerenveen was de ploeg die de meeste druk uitoefende, maar de Friezen wisten ook niet echt gevaarlijk te worden. Het eerste bedrijf waren er dan ook weinig noemenswaardige momenten. Vlak voor rust kreeg Ajax de grootste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Sheraldo bekker gaf na een mooie actie af op Serhat Cakmak, maar zijn inzet werd gestuit door de Heerenveense goalie.Na de thee leek er iets meer pit te zitten in het spel van de Ajacieden. Cakmak speelde zichzelf na goed draai en kapwerk, maar wist de Heerenveense doelman niet te verschalken. Ajax bleef meer balbezit houden maar wist verder geen echte kansen te creƫren. Het grootste wapenfeit van sc Heerenveen kwam in de 73e minuut vanuit een corner. De bal werd met veel effect de goal ingedraaid maar Leeroy Owusu kon de bal van de doellijn wegwerken.De rest van de wedstrijd waren er geen echte kansen te noteren. Ook debutant Anwar El-Ghazi kon daar geen verandering in brengen. Wellicht dat de wedstrijd tegen AC Milan A1 (2-3) nog in de benen zat bij sommige spelers, maar de Ajacieden hadden toch meer moeten laten zien.