Jong Ajax lijdt in vermakelijk duel met Jong AZ nipte nederlaag

Het duel tussen Jong AZ en Jong Ajax is maandagavond in een 2-1 overwinning voor de Alkmaarders geëindigd. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk ging de gastheer met de overwinning ervandoor.

Jong Ajax had de eerste minuten het balbezit, maar uiteindelijk was de eerste kans voor Jong AZ. Peer Koopmeiners kreeg de bal plotseling voor zijn voeten en schoot over. Ook Jelle Duin en Zakaria Aboukhlal kregen kort daarna mogelijkheden op de openingstreffer, maar beide spelers kregen de bal niet tegen de touwen. Ondertussen kreeg Jong Ajax eveneens de nodige kansen. Brian Brobbey gleed de bal uit een hoekschop richting doel, maar de AZ-verdediging blokte de poging. Uiteindelijk was het Jong Ajax dat alsnog op voorsprong kwam. Naci Ünüvar speelde de bal hoog op Brobbey, die deze met zijn borst aannam en terugkaatste. Daar stond Ünüvar intussen klaar om op doel te schieten. Zijn poging leek tegen de rechterpaal te verdwijnen, maar via de binnenkant van het aluminium was het alsnog raak: 0-1.