Ajax bereidt nationaal tv-geld in te leveren in ruil voor meer zeggenschap en vrijheid op internationale markt

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax wil best meewerken aan een evenredigere verdeling van het tv-geld in Nederland maar dan wil de club wel meer zeggenschap en vrijheid krijgen om de internationale markt op te gaan met de tv-rechte , zo vertelt Commercieel Directeur Menno Geelen in een interview met het NRC. ‘Wij zitten nameljk nu daarin gevangen. Wij willen internationaal door, we worden nu gestopt’, aldus Geelen.

Wanneer Ajax nationaal tv-geld inlevert, zal de club daarvoor in ruil meer vrijheden willen op de buitenlandse ‘target-markten’. De rechten worden niet direct aan de hoogste bieder verkocht. Er zal een zorgvuldige afweging gemaakt worden per markt, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de clubs. De overtuiging van Ajax is dat de Eredivisie daarmee internationaal kan groeien, waar uiteindelijk het hele Nederlandse voetbal zal van profiteren.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/02/20/ajax-bereidt-nationaal-tv-geld-in-te-leveren-in-ruil-voor-meer-zeggenschap-en-vrijheid-op-internationale-markt/

Gegevens