Jong Ajax verliest van hekkensluiter Dordrecht

Jong Ajax heeft zaterdag verloren van de hekkensluiter. Op bezoek bij FC Dordrecht werd een 3-1 nederlaag geleden. De enige goal van Jong Ajax viel vlak voor rust en kwam op naam van Brian Brobbey.

Trainer Mitchell van der Gaag had in Dordrecht weer de beschikking over captain Brobbey, die ontbrak in de wedstrijd tegen Volendam. De aanvalsleider kon – samen met de rest van de voorhoede – echter geen potten breken in de openingsfase van de wedstrijd. Dordrecht was slagvaardiger. Na vijf minuten stond de thuisploeg op voorsprong door een kopgoal van Jari Schuurman in de verre hoek.

Het ontbrak vervolgens aan een antwoord van Jong Ajax. Het spel van de beloften was niet van niveau, waardoor Dordrecht weinig moeite had om gevaar af te wenden. De eerste doelpoging van de Amsterdammers kwam pas na ruim twintig minuten spelen. Het schot van Brobbey miste echter richting en verdween hoog over.