Ajax Vrouwen lopen tegen eerste nederlaag aan

De Ajax Vrouwen hebben hun eerste nederlaag geleden na zeven overwinningen op rij. In Enschede ging de ploeg van Danny Schenkel met 2-1 onderuit tegen de vrouwen van FC Twente. Marjolein van den Bighelaar opende na een half uur de score maar de thuisploeg kwam voor rust nog op gelijke hoogte, al kreeg het daarbij wel hulp van Van der Gragt die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. In de tweede helft waren beide elftallen gelijkwaardig aan elkaar maar het was FC Twente dat via Kalma op voorsprong kwam. Het bleek het startsein voor een Amsterdams slotoffensief. Zo zag Nikita Tromp in de 77e minuut haar inzet net over worden getikt en Van de Bighelaar kort daarop haar schot vlak naast de kruising vliegen. Het was helaas niet genoeg, waardoor de Ajax Vrouwen voor de eerste keer hebben verloren in de Vrouwen Eredivisie.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, Van der Gragt, De Sanders, Dijkstra (86. Lewerissa), Van Diemen, Van de Velde (65. Sabajo), Pelova, E. Bakker (65. Vonkova), Van den Bighelaar, Tromp

Bron: Ajax.nl