Zonder Tagliafico incasseert Ajax 2 goals per wedstrijd meer

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nico Tagliafico is goud waard voor Ajax, zo wijzen de statistieken uit. De Argentijn ontbrak de afgelopen weken en prompt kreeg Ajax flink wat goals tegen. Natuurlijk ligt dat niet alleen aan zijn afwezigheid, maar opvallend is het wel.

De Argentijn miste dit seizoen 5 duels in de Eredivisie. In de duels die hij miste kreeg Ajax gemiddeld 2,4 goals tegen en won het maar 2 keer (40%). De 14 duels waarin Tagliafico wel in actie kwam, gingen Ajax een stuk beter af. De ploeg kreeg maar 0,4 goal per duel tegen en 93% van de wedstrijden werd gewonnen. Alleen tegen PSV verloor Ajax in de Eredivisie punten met Tagliafico op het veld.

Zoals gezegd, is het grote aantal tegengoals heus niet alleen aan het gemis van Tagliafico te wijten. In de Champions League (voorronde) werd tegen Dynamo Kiev en AEK Athene bijvoorbeeld juist de nul gehouden toen de Argentijnse verdediger ontbrak. Nemen we alle Europese duels van dit seizoen mee, dan krijgt Ajax 0,6 goal per wedstrijd tegen met Tagliafico en 1,7 zonder. Ajax wint dan 79% van de duels met Tagliafico en 43% zonder Tagliafico. Wat kleinere verschillen dus, maar nog steeds opvallend.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/zonder-tagliafico-incasseert-ajax-meer/