Cerny en De Wit schieten Jong Ajax langs koploper Sparta

Jong Ajax heeft koploper Sparta Rotterdam vrijdagavond met 2-0 verslagen. In een leuk duel dat op en neer ging trok Jong Ajax met goals van Dani de Wit en Vaclav Cerny aan het langste eind.

Het begin van de wedstrijd verliep rustig. Dat was anders op de tribune, want er waren veel fanatieke Ajax-fans op het duel afgekomen. Cerny creëerde namens Jong Ajax de eerste kans van de wedstrijd. De Tsjech schoot echter een metertje naast het doel. Vijf minuten na het eerste Amsterdamse gevaar schoot Kaj Sierhuis een bal van grote afstand op de lat.

Na zo’n twintig minuten kwam Jong Ajax op voorsprong. Een schot van afstand van de voet van De Wit belandde in de kruising: 1-0. Na de openingstreffer ging de wedstrijd op en neer. De Wit en Cerny creëerden kansen, maar wisten de bal niet langs Sparta-doelman Roy Kortsmit te krijgen. Op slag van rust moest Dominik Kotarski in actie komen op een schot van Halil Dervisoglu.