Ten Hag: 'Dat is gewoon doodzonde'

Ajax-trainer Erik ten Hag is na afloop van Standard Luik - Ajax ingegaan op het gelijkspel. De trainer vindt het zonde dat Ajax de voorsprong heeft verspeeld, maar ziet voldoende perspectief voor de return.

'Zeker zonde. Vooraf zou je natuurlijk heel blij zijn, want we wilden een uitgoal maken en hebben er zelfs twee gemaakt. Als je de rust met 0-2 ingaat en ziet wat voor een kansen er in de tweede helft liggen...,' Toch weet Ten Hag wel waar het misging: 'Ik denk dat we heel onnauwkeurig werden aan de bal en in de afwerking. We creëren veel goede kansen op 0-3, dus dat is gewoon doodzonde. 2-2 is op zich een goed resultaat, maar er had meer ingezeten.'

Vanaf de kant zag de trainer zijn ploeg de grip op de wedstrijd verliezen: 'Zij gaan natuurlijk meer komen, ze moeten wel. Ze geven volle bak en dan moeten wij meer balbezit houden. Dan zorg je ervoor dat zij uit de organisatie gaan spelen en is het denk ik vele malen makkelijker om kansen te creëren. Nu kwamen we daar niet aan toe, omdat we de bal eigenlijk te snel kwijt waren.'