Ajax Vrouwen na goede tweede helft in halve finale KNVB Beker

Een tweede dubbel behoort nog steeds tot de mogelijkheden. © Sjoerd Tullenaar

De Ajax Vrouwen zijn nog steeds in de running voor het prolongeren van de dubbel. Waar ze in de competitie een minieme achterstand op FC Twente hebben, werd gisteren de halve finale van de KNVB beker bereikt door met 0-2 te winnen van ADO Den Haag.

Concentratie was van belang voor het treffen met de Haagse voetbalsters. Ajax had dit seizoen namelijk nog niet gewonnen van de ploeg uit de hofstad.  Volgens trainer Benno Nihom speelde dat mee in de wedstrijd van vrijdag. “Dat nemen wij onbewust toch mee, maar zij ook. Zij denken dat er wat te halen valt tegen ons.”

Wellicht had de trainer gelijk, de eerste helft was namelijk niet veel soeps. Ajax kwam maar mondjesmaat aan aanvallen toe, waar ADO geduldig op kansjes loerde. In de tweede helft ging het een stukje makkelijker. Ajax speelde ontzettend dominant en kreeg daarmee ook meer uitgespeelde kansen.