Jonk: “Ajax valt soms terug naar bedenkelijk niveau”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na zijn vertrek bij Ajax is Wim Jonk niet stil blijven zitten. Hij timmert hard aan de weg om de visie van Cruijff uit te dragen, onder andere bij de Belgische voetbalbond. “We stopten dan bij Ajax omdat ze niet verder wilden ontwikkelen, dan gaan we het ergens anders doen. Dat wilde Johan ook graag”, vertelt Jonk aan de NOS.

Principes

“Het ging met Johan nooit over een systeem, maar altijd over principes. Het ging niet over 4-3-3 of 5-3-2, maar je moet denken aan een 3-secondenregel, een derde man creëren of diep spelen. Zonder diep spel krijg je geen tempo en creativiteit”, vertelt Jonk over wat hij aan trainers probeert over te brengen.

Bosz

Bij het Ajax van Peter Bosz zag hij die principes vorig seizoen terug: “Bosz was uitstekend onderweg. Iedereen heeft vorig seizoen gezien dat mensen weer graag naar het stadion kwamen omdat Ajax leuk voetbal liet zien. Dat was een aardig proces om naar te kijken.” Over het Ajax van dit seizoen is hij duidelijk: “Ik denk dat ze een hele slechte fase hebben gekend. Het is heel wisselvallig. Ze kunnen snel terugvallen naar een bedenkelijk niveau.”

Bekijk het interview:

 

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/jonk-ajax-bedenkelijk-niveau/

Gegevens

Spelers: Wim Jonk
Onderwerpen: Trainer, Transfers
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff