“Welke plek op maakt me niet uit, als ik maar speel”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frenkie de Jong moest zondag, tijdens het duel met Roda JC (5-1), weer op de bank beginnen. Toch wist de middenvelder tijdens zijn invalbeurt alsnog nadrukkelijk zijn stempel te drukken op de wedstrijd. De Jong kwam in de tweede helft het veld in en was gelijk goed voor drie assist, voor vier key-passes, 94 procent passzuiverheid en vier geslaagde dribbels.

Op zondagmorgen zag De Jong dat Dick Advocaat bij De Tafel van Kees nog over hem sprak. Tegen De Telegraaf vertelt hij: “Hij vond dat ik meer een acht of een tien ben, omdat ik veel dribbel. Ik denk dat ik ook op zes kan spelen, maar misschien ziet hij liever een ander type, een passer.”

Advocaat was ook van mening dat de Jong gezien zijn leeftijd inmiddels al wel een basisplek had moeten hebben. Marcel Keizer gebruikt hem echter nog voornamelijk als invaller. De Jong, die momenteel met Ajax onderhandelt over een nieuw contract, voelt desondanks vertrouwen: “Dat kunnen ze uitspreken, maar ik moet wel gaan spelen. Ik ga niet over de opstelling, maar ik hoop dat de trainer niet meer om me heen kan. Op welke plek op het middenveld maakt me echt niet uit, als ik maar speel.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/126137-2/