Nieuw uitshirt Ajax heeft blauwe, grafische carbonprint

Bron: www.ajaxlife.nl

In dit shirt speelt Ajax volgend seizoen zijn uitwedstrijden. © Ajax

Het was met dank aan Zalando al niet echt een verrassing meer, maar Ajax heeft het uitshirt voor seizoen 2017/2018 gepresenteerd. Het gaat om een blauw shirt, met rode strepen op de schouders. De voorkant van het shirt heeft een grafische carbonprint.

De inspiratie voor het shirt komt van het tenue waarin Patrick Kluivert in 1995 met een puntertje Ajax aan de laatste Europese glorie hielp. Wat dat betreft is het bijzonder mooi dat het shirt wordt getoond op de dag dat veel Ajacieden een kaartje kopen voor de finale van de Europa League.

Het shirt is dus donkerblauw, het broekje en de kousen net zo goed. De Andreaskruizen zien we terug in het wit, op de schenen. Als alternatief kan nog worden gekozen voor een rode broek en rode kousen, maar dit hangt mede af van de outfit van de tegenstanders.

Voor de namen en rugnummers is gekozen voor het karakteristieke lettertype van de bruggen over de stadsgrachten, in de trant van de Amsterdamse school van de jaren twintig. Het gaat om rode cijfers en letters, met witte omlijning, op de effen blauwe achterkant van het shirt.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21815

Gegevens

Spelers: Patrick Kluivert
Onderwerpen: Europa League
Clubs: AFC Ajax