Jong Ajax wint eenvoudig van Jong FC Utrecht

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Jong Ajax heeft maandagavond een eenvoudige zege geboekt op Jong FC Utrecht. Ezra Walian was verantwoordelijk voor beide doelpunten. Noa Lang maakte zijn debuut in het betaalde voetbal.

In het begin van de wedstrijd werden de beloften direct gevaarlijk via Vaclav Cerny, maar vervolgens bleven echte kansen uit. Na zeventien minuten spelen werd een mooie aanval via Frenkie de Jong en Mauro Savastano bij de tweede paal binnengekopt door Ezra Walian. Vervolgens creëerde Jong Ajax weer niet echt hele grote kansen. Aan de andere kant waren de bezoekers met een lage harde vrije trap gevaarlijk, maar Norbert Alblas wist de inzet te keren.

In de tweede helft kregen Vaclav Cerny en Carel Eiting goede mogelijkheden om de tweede Ajax’ treffer te maken, maar het lukte de talenten niet om te scoren. Na een klein uur spelen lukte het Walian wél om zijn en Ajax’ tweede doelpunt te maken. Vlak hierna werd smaakmaker De Jong naar de kant gehaald, waarschijnlijk met het oog op aanstaande woensdag wanneer het eerste van Ajax tegen AZ speelt. Tien minuten voor tijd maakte Noa Lang zijn debuut in het betaalde voetbal. De middenvelder verving Walian.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/jong-ajax-wint-eenvoudig-jong-fc-utrecht/