Ajax Vrouwen vol vertrouwen play-offs tegemoet

Het was niet altijd leuk om naar te kijken, maar Ajax Vrouwen wint wel: 1-0. © Sjoerd Tullenaar

Ajax Vrouwen herstelt zich van nederlaag en gaat als onbetwiste koploper de play-offs in. Nummer twee FC Twente komt nog in actie.

Ajax Vrouwen heeft zich vrijdagavond hersteld van de nederlaag van vorige week tegen PSV. Thuis tegen de nummer drie Ado Den Haag wist de ploeg van Ed Engelkes met een minimaal krachtsverschil te winnen.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd speelden zich vooral af rondom de goal van Ado. Van den Bighelaar, Romero en Pieëte kregen achtereenvolgens kansen om de score te openen, maar slaagden daar niet in.   In het tweede deel van de eerste helft kropen de Hagenezen uit de schulp. Desondanks was dit ook de fase waarin Ajax Vrouwen wél een kans wist te verzilveren. Na een goede bal vanaf de rechterflank leek Kaagman te scoren, maar liet dit uiteindelijk aan collega Pieëte: 1-0. Ajax had overigens de rust in kunnen gaan met een ruimere marge, maar een uithaal van Van den Bighelaar eindigde op de lat.