Cerny na rugblessure twee centimeter langer

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vaclav Cerny had de afgelopen periode te maken met een vervelende rugblessure. In gesprek met Ajax Life laat het talent weten dat hij door die blessure nu twee centimeter is gegroeid.

Zijn onderste ruggenwervels zaten te dicht op elkaar, waardoor een zenuw klem kwam te zitten. De negentienjarige Tsjech stond vanaf november met veel pijn op het veld. “Als ik een verkeerde beweging maakte, schoot het er meteen in. We hoopten dat het met rust nemen over zou gaan, maar dat was niet zo. Ik heb twee maanden met veel pijn gespeeld. Na PSV-thuis was het echt klaar. Toen dacht ik: ik speel alleen als ik topfit ben.”

Cerny ging aan de slag met fysiotherapeuten in Tsjechië en op De Toekomst. Via speciale oefeningen werd de ruimte tussen zijn wervels groter gemaakt. “Ik ben daardoor zelfs gegroeid, twee centimeter. Dat is echt veel als je eigenlijk al bent uitgegroeid. Ik ben nu 1.82 meter. Mijn houding is ook anders. Ik heb geen holle rug meer, kan mijn schouders veel gemakkelijker ontspannen laten hangen. Eigenlijk voelt mijn hele lichaam vrijer.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/cerny-rugblessure-twee-centimeter-langer/

Gegevens