‘Wonderkid’ Aliyu Mahmoud heeft voorcontract getekend bij Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax weet dat het bij een verkoop van Anwar El Ghazi snel moet schakelen om een vervanger te halen, maar ondertussen is de club ook bezig met het vastleggen van jonge talenten. Zo heeft ‘Wonderkid’ Aliyu Mahmoud een voorcontract getekend bij Ajax. Het vijftienjarige Nigeriaans talent is afkomstig van Mutunchi Football Academy in Nigeria.

Scouts van Ajax hebben het talent aan het werk gezien tijdens een schooltoernooi in Engeland waarop Mahmoud enkele dagen stage heeft gelopen in Amsterdam. Echter mag een club geen minderjarige spelers contracteren van buiten de EU maar daar heeft Ajax een oplossing voor gevonden. Mahmoud zal worden ondergebracht bij Ajax Cape Town en zal af en toe naar Amsterdam reizen om mee te trainen met een beloftenteam. De vijftienjarige speler, die door de website wordt voorgesteld als een Nigerian wonderkid, zou pas op zijn achttiende definitief de oversteek maken naar Amsterdam.

Bron: Own Goal Nigeria

Likes(84)Dislikes(5)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/01/25/wonderkid-aliyu-mahmoud-heeft-voorcontract-getekend-bij-ajax/

Gegevens

Spelers: Anwar El-Ghazi
Onderwerpen: Stage, Doelpunt
Tags: Nieuws