Spaan: “Daar heeft die jongen last van”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Football Leaks heeft in de afgelopen periode meerdere malen contracten, clausules en salarissen van voetballers openbaar gemaakt. Niet iedereen is blij met de openbaarmakingen van de klokkenluiders van Football Leaks. Henk Spaan is van mening dat het lastig is voor spelers, zo laat hij weten in het NRC.

“Mijn bezwaar tegen Football Leaks is dat hackers of zelfverklaarde klokkenluiders de journalistieke agenda bepalen”, zo is Spaan van mening. De analyticus en columnist ziet het vooral aan Ajacied Abdelhak Nouri dat een openbaring als deze je in een lastig parket kan brengen. Ook Nouri’s salaris werd openbaar gemaakt door Football Leaks in de Volkskrant.

“Daar heeft die jongen last van, want hij wordt er door minder verdienende trainers op aangesproken terwijl andere jongens hetzelfde contract hebben. Dat vind ik niet goed”, aldus Spaan, die het wel goed vindt dat de stukken van Football Leaks veel zaken openbaren in de voetballerij die anders altijd verborgen zouden blijven. “Een schimmige en soms zelfs perverse wereld”, is de mening van Spaan.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/spaan-daar-jongen-last/