In de wandelgangen bij PAOK: dode ansjovis in de dug-out

Bron: www.ajaxlife.nl

Het stadion is nu nog leeg, straks helemaal uitverkocht.© Pro Shots

Goed, we gooien het woord er gelijk maar in: PAOK-uit belooft een HEKSENKETEL te worden. Ook veel gehoord: ‘Een heet avondje’,‘vuurwerk’ en 'het kan spoken' in Thessaloniki. Overigens kunnen we als we alle verhalen en filmpjes over het Toumba-stadion horen en bekijken niets anders doen dan deze clichés beamen.

De meest beladen wedstrijden in Thessaloniki zijn de duels met aartsrivaal Olympiakos Piraeus. Zo legden de supporters van PAOK toen Olympiakos zo'n twee jaar geleden op bezoek kwam de reservebank vol met dode ansjovissen. Piraeus is een Griekse havenstad en de aanhangers van Olympiakos worden daarom ‘Gavros’ (ansjovissen) genoemd. Door de actie van de harde kern van PAOK begon het duel ruim een uur later dan gepland.

Ook vorig seizoen ging het mis toen Olympiakos op bezoek kwam. Bij een 2-1-achterstand van PAOK weigerde de scheidsrechter van dienst een minuut voor tijd de thuisploeg een strafschop toe te kennen. Dit tot onvrede van de PAOK-aanhang, die met veel vuurwerk en bombarie het veld bestormden. Het duel werd direct gestaakt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20123