Het ondenkbare is daar: Ajax wint niet en verspeelt titel

Treurnis na de 1-1 die Ajax niet meer te boven komt. © Pro Shots

Hetgeen dat eigenlijk niet kon gebeuren, is gebeurd. Ajax heeft niet gewonnen van De Graafschap (1-1) en heeft zo de titel verspeeld. Het kampioenschap gaat naar PSV.

Titelstress? Offday? Pech? Wat maakt het uit. Ajax heeft zich simpelweg geblameerd tegen De Graafschap. 1-1 werd het in Doetinchem, waar Ajax moest winnen om de titel veilig te stellen. Tegen de nummer zeventien van de eredivisie moest dat wel gaan lukken. Dus niet.

Wat moeten we nog meer zeggen? Dat het even feest was in de eerste helft na de mooie 0-1 van Younes? Het doet er niet meer toe. Niet sinds de gelijkmaker van Bryan Smeet tien minuten na rust.

Ajax voetbalde vandaag vooral tegen zichzelf, creëerde wel kansen, maar was niet zorgvuldig. En dat op een dag dat zorgvuldigheid wel noodzakelijk was.

Het seizoen is voorbij. Ajax is geen kampioen. Het is hard, maar waar. Laten we het daar maar bij houden op deze dag.