Litmanen: “Zag duidelijk verschil tussen twee Ajax-periodes”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Morgen verschijnt de autobiografie van de Ajax-grootheid Jari Litmanen op de markt. Deze avond schoof hij daarom aan bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door om zijn boek aan te prijzen. Hij legde o.a. het verschil uit tussen zijn Ajax-periodes van 1992-1999 en 2002-2004.

“Nee, ik had niet het gevoel om eerder weg te gaan. Het was een mooie periode, maar ik was al in het buitenland”, zegt de 137-voudige Finse ex-international over zijn eerste Ajax-periode. “Voor mij was geld ook nooit belangrijk, voetbal was mijn hobby. Uiteindelijk wilde ik toch nog een nieuwe uitdaging en speelde ik voor Barcelona en Liverpool, mijn jeugdliefde.” De tweede periode bij Ajax was anders legt de legendarische Ajacied uit. “Toen kwam ik terug en zag ik een duidelijk verschil in de twee periodes. Niet alleen mijn eigen prestaties, maar vooral het gevolg van het Bosman-arrest. In mijn eerste periode moest ik mij aanpassen, in mijn tweede periode moesten de lokale mensen zich aanpassen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/04/28/litmanen-zag-duidelijk-verschil-tussen-twee-ajax-periodes/

Gegevens

Spelers: Jari Litmanen
Onderwerpen: Jeugd
Tags: Interviews