Heitinga: “Stam heeft het in zich om grote trainer te worden”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

In een groot interview met Voetbal International staat John Heitinga stil bij zijn onlangs afgesloten spelersloopbaan. Daarbij kijkt hij ook terug op zijn ervaringen met Jaap Stam, de huidige trainer van Jong Ajax, en zijn voormalige medespeler bij Ajax (2006 en 2007).

“Ik heb Jaap Stam altijd als voorbeeld gezien. Het was voor mij echt een eer met hem in het Nederlands elftal en later bij Ajax te kunnen samenspelen”, zegt Heitinga in het interview met het voetbalweekblad. “Niets voor niets vroeg ik of Jaap me de Gouden Schoen wilde uitreiken, toen ik in 2008 Voetballer van het Jaar werd in Nederland. De passie en de vastberadenheid waarmee hij zijn duels uitvocht vond ik prachtig. In alles wat Jaap deed op het veld straalde hij uit: Tot hier en niet verder. Ook op het persoonlijke vlak heb ik hem hoog zitten, hij is altijd eerlijk en direct. Het is goed dat hij na zijn spelerscarrière behouden is gebleven voor de voetballerij. Jaap heeft het in zich een grote trainer te worden. Daar ben ik van overtuigd”, besluit Heitinga zijn lofzang op Stam.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/02/24/heitinga-stam-heeft-het-in-zich-om-grote-trainer-te-worden/